Zakelijk alternatief voor Spotify - BCM Stream
Zakelijk alternatief voor Spotify
BCM STREAM
BCM STREAM
BCM STREAM
Het zakelijk alternatief voor Spotify

Home  |  Support  |  Spotify gebruik in de horeca

Spotify gebruik in de horeca: regels, risico’s en alternatieven

Het afspelen van muziek in de horeca is een essentieel onderdeel van de sfeer en beleving die je wilt bieden aan je klanten. Veel ondernemers kiezen voor gebruiksvriendelijke diensten zoals Spotify om hun muziek af te spelen. Maar mag je Spotify eigenlijk wel gebruiken in de horeca? Wat zijn de regels van Buma Stemra en welke boetes kun je verwachten als je deze regels overtreedt? En wat zijn de alternatieven, zoals BCM Stream? In dit artikel beantwoorden we al deze vragen.

Mag je Spotify in de horeca gebruiken?

Spotify is een populaire streamingdienst die een breed scala aan muziek biedt, maar de gebruiksvoorwaarden van Spotify zijn duidelijk: de dienst is bedoeld voor persoonlijk gebruik. Dit betekent dat het afspelen van muziek via Spotify in een commerciële setting, zoals een restaurant, café of bar, niet is toegestaan. Dit komt doordat de licentieovereenkomsten die Spotify heeft met muziekproducenten en artiesten specifiek zijn voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.

Wanneer wel en wanneer niet?

Wel toegestaan:

  • Thuisgebruik: Je kunt Spotify zonder problemen gebruiken in je eigen huis of voor privéfeesten.
  • Persoonlijk gebruik: Gebruik met persoonlijke apparaten en voor individuele luisterplezier.

Niet toegestaan:

  • Horeca en andere commerciële settings: Restaurants, cafés, bars, winkels en andere commerciële omgevingen mogen geen gebruik maken van Spotify voor het afspelen van muziek.

Wat zegt Buma Stemra over Spotify in de horeca?

Buma Stemra is de Nederlandse auteursrechtenorganisatie die zich bezighoudt met het innen van vergoedingen voor het gebruik van muziekwerken. Zij stellen dat voor het openbaar afspelen van muziek in commerciële omgevingen, zoals de horeca, aparte licenties nodig zijn. Deze licenties zorgen ervoor dat artiesten en rechthebbenden een eerlijke vergoeding ontvangen voor het gebruik van hun werk.

Volgens Buma Stemra is het gebruik van Spotify in de horeca niet toegestaan omdat de dienst geen commerciële licenties aanbiedt. Bedrijven moeten dus een andere oplossing zoeken die wel de juiste licenties heeft om muziek openbaar af te spelen.

Welke boete kun je verwachten?

Als je als horecagelegenheid betrapt wordt op het gebruik van Spotify zonder de juiste licenties, loop je het risico op flinke boetes. Buma Stemra kan controles uitvoeren en sancties opleggen. De boetes kunnen variëren afhankelijk van de ernst van de overtreding, maar kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Dit is naast eventuele schadevergoedingen die artiesten of rechthebbenden kunnen eisen.

Het is dus van groot belang om je te houden aan de regelgeving en de juiste licenties aan te schaffen om juridische problemen te voorkomen.

Het Spotify-alternatief: BCM Stream

Een legaal en gebruiksvriendelijk alternatief voor Spotify in de horeca is BCM Stream. BCM Stream is specifiek ontworpen voor het afspelen van muziek in commerciële settings en voldoet aan alle wettelijke vereisten, inclusief de benodigde licenties van Buma Stemra en andere rechtenorganisaties.

Voordelen van BCM Stream:

  • Volledige licenties: BCM Stream zorgt ervoor dat alle auteursrechten zijn afgedekt, zodat je muziek legaal kunt afspelen in je horecagelegenheid.
  • Groot muziekaanbod: Net als Spotify biedt BCM Stream een uitgebreide muziekbibliotheek met verschillende genres en artiesten.
  • Gebruiksgemak: De dienst is ontworpen voor eenvoudig gebruik, met opties om afspeellijsten te maken en muziek af te spelen via verschillende apparaten.
  • Aanpasbare sfeer: Met BCM Stream kun je de muziek aanpassen aan de sfeer en het moment van de dag, wat bijdraagt aan de beleving van je gasten.

Door te kiezen voor BCM Stream voorkom je niet alleen juridische problemen, maar ondersteun je ook artiesten en muziekproducenten door hen een eerlijke vergoeding te geven voor hun werk.

Conclusie

Hoewel Spotify een uitstekende dienst is voor persoonlijk gebruik, is het niet geschikt voor commercieel gebruik in de horeca. Het is belangrijk om de regelgeving van Buma Stemra te volgen en te kiezen voor diensten die wel de juiste licenties bieden, zoals BCM Stream. Door de juiste stappen te nemen, kun je je klanten een geweldige muzikale ervaring bieden zonder risico’s op boetes of juridische complicaties. Zorg ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent over de regels en de opties die beschikbaar zijn, zodat je bedrijf op een legale en ethische manier muziek kan afspelen.

BCM Stream is een 100% legale muziekdienst voor zakelijke gebruik

Start nu met BCM Stream

Probeer BCM Stream gratis uit en maak gebruik van alle mogelijkheden. Je kunt zowel de Easy als de Pro ontdekken zonder verplichtingen of automatische verlenging. Al overtuigd? Bestel dan meteen.

loader